לפי ד״ר איריס שביט (בראיון להארץ) נוצר מצב בלתי צפוי לחלוטין, ומשרד החינוך עשה כמיטב יכולתו כאשר מאפשר לימודים מהבית. אולם הפיילוט הזה של לימודים מרחוק, מעורר בעיני שאלות הקשורות לעידן הדיגיטלי: מה הוא התפקיד של מערכת החינוך בנוגע לעיצוב החברה ככלל והתלמיד כפרט? האם ובאיזה אופן להקנות ידע? כיצד להנחיל ערכים? כיצד נשמור על מטרת בתי ספר בהקניית מסגרת חברתית? באיזה אופן אנו מכינים את הילדים להתמודדות עם מסגרות ולוחות זמנים, כמעין הכנה לחיי עבודה הבוגרים? ולא פחות חשוב, כיצד המורים תופסים עצמם בכל הסיפור?
לפי דוקטור איריס שביט , תפיסה חזותית הינה מיומנות בסיסית ויסודית לתפקודי הקריאה של ילדים, ולכן מרבים המחנכים בגני הילדים לחשוף את המתחנכים למשחקי צורות, דגמים, בניות לגו, פאזלים ועוד. הקשר בין היכולת ליצור אנליזה וסינתזה של השלם לחלקיו, הינה אבן יסוד לתפיסת המילה ותנועותיה ותפיסת התבנית החשבונית וחלקיה. לפיכך רצוי לחשוף כמה שיותר את תלמידנו למיומנויות חזותיות כגון זו המוצעת כאן – התלמידים נדרשים להבחין בין פני ילד לענפי עץ מה שמאמן אותם למיקוד הבחנה וריכוז.
בראיון שנערך עם איריס שביט , מאבחנת דידקטית מוכרת באזור הדרום , לאתר “הארץ” מסבירה שביט את עקרונותיה המקצועיים ומספקת הצצה לקריירה שלמה של פעילות חוצת גבולות ומגזרים . לקריאת המאמר באתר של איריס שביט לחצו כאן.
תגובות
הוסף רשומת תגובה